Tagság

A tagsági kurzus gyülekezetünk történetéről, hitvallásáról, víziójáról, alapjairól és céljairól szól. Azért hoztuk létre, hogy jobban megismerhess minket és mélyebben megláthasd, átgondolhasd, hogy ez e az a hely, ahol Isten látni akar. A részvétel nem jár elköteleződéssel, de ha döntöttél, a végén lehetőséged van a csatlakozásra. Ezt szimbolikusan egy tagsági nyilatkozat aláírásával tesszük meg. Szeretnénk bátorítani arra, hogy hagyj időt magadnak, mielőtt döntenél. Imádkozz, gondold át, beszéld meg. Komoly döntéshez idő kell.


 

BIBLIKUS OK #1 – KRISZTUS ODAADTA MAGÁT AZ EGYHÁZÉRT

„…Krisztus is szerette az egyházat, és önmagát adta érte,” Efézus 5:25


 

BIBLIKUS OK #2 – ŐSKERESZTÉNY GYAKORLAT

„…önmagukat adták oda először az Úrnak, aztán pedig nekünk, Isten akarata szerint.” 2. Korinthus 8:5


 

BIBLIKUS OK #3 – A TANÍTVÁNYOZÁS ALAPJA

Engedelmeskedjetek vezetőiteknek, és készségesen tegyétek meg, amit mondanak, hiszen felelősek értetek, vigyáznak rátok, és erről majd számot kell adniuk Isten előtt! Engedelmeskedjetek tehát nekik, hogy munkájukban örömük teljen, és ne okozzatok szomorúságot nekik! Ha megnehezítitek a dolgukat, az nem válik a javatokra. Zsidók 13:17


 

A KULTURÁLIS OK – PÉLDÁT MUTATUNK VELE A TÁRSADALOMBAN

Olyan korban élünk, amikor kevés ember akarja magát elkötelezni bármi mellett, pl.: állás, házasság vagy ország mellett. Ez a hozzáállás sikeresen életre hívott egy új generációt, akik úgy szállnak gyülekezetről gyülekezetre, mint méh a virágokra. A tagság az általános vallásosság ellen emeli fel a szavát. Egy önzetlen döntés. Az felelősségvállalás mindig a jó irányba építi a jellemet.


 

EGY GYAKORLATI OK – A TAGSÁG SZÁMBA VESZI, KIRE LEHET SZÁMÍTANI

Minden csapatnak van névsora. Miden iskolának van beiratkozási jegyzéke. Minden vállalatnak van bérlistája. Minden hadseregnek van sorozása. Minden ország rendez népszámlálást és elvárja, hogy minden felnőtt korú elmenjen szavazni. A tagság megmutatja kik tagjai gyülekezetünk családjának.


 

EGY SZEMÉLYES OK – ELŐSEGÍTI A NÖVEKEDÉST

Az Újszövetség azt hangsúlyozza, hogy a keresztények vállaljanak felelősséget egymás felé lelki növekedésükért.